In 2018 staan weer een paar interessante uitdagingen klaar. Hopelijk kan ik daar snel iets over melden.
Heeft u een vraag of wilt u meer weten over wat de Lean filosofie voor u kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op.


In 2017 heeft Reno Consultancy diverse opdrachten uitgevoerd die vertrouwelijk zijn en dus niet openbaar kunnen worden gemaakt. Te denken valt aan begeleiding van een medewerker die in een ontslagprocedure terecht was gekomen. Na bemiddeling blijkt hij uiteindelijk naar volle tevredenheid zijn werk te kunnen doen. Helaas kun je het niet altijd samen redden. Zo is ook een team begeleid dat niet goed functioneerde en afscheid heeft moeten nemen van een medewerker. Dat hoeft geen verlies te zijn. Soms past het gewoon niet. Dat zegt niets over de betrokken partijen maar wel over de combinatie.


In februari hebben we met een groep bewoners een oplossing gezocht voor een complex verkeersprobleem. In drie bijeenkomsten hebben we onze verlangens ge´nventariseerd en gezocht naar een concrete uitwerking die daaraan tegemoet komt.


Op 4 november 2016 is een lezing gehouden over de linker en de rechter hersenhelft. Door de ratio van de linkerhersenhelft in verbinding te brengen met de creativiteit van de rechterhersenhelft, kun je veel meer voldoening van werk ervaren.


Op 6 april 2016 heeft ook Xelvin Eindhoven kennis gemaakt met de Lean training van Reno Consultancy. Na uitleg over de Lean theorie zijn de deelnemers zelf aan de slag gegaan en konden de kracht van het elimineren van verspilling ervaren. Dat deze technieken werken bij serieproductie is wel duidelijk, maar ook bij stuks productie kunnen de Lean-technieken van waarde zijn om overbelasting te voorkomen en met meer plezier te kunnen werken.

Wilt u ook meer weten over Lean en wat deze filosofie voor uw bedrijfsvoering kan betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.


Op 16 oktober 2015 is het boek "Boos op de baas" uitgekomen. Doel van dit boek is om medewerkers de mogelijkheden te laten ontdekken hoe ze op een positieve manier met hun manager kunnen samenwerken en conflicten kunnen gebruiken om de relatie te versterken. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.boosopdebaas.nu.


Er is een nieuwe presentatie van de managementfluisteraar. Doel is om medewerkers bewust te maken van hun invloed en de mogelijkheden om hun werk te verbeteren en waarde toe te voegen voor de klant. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Lean filosofie. Bij Lean wil men verspilling elimineren. Medewerkers voelen verspilling alleen vaak als ergernis. Door ergenis weg te nemen raakt de aanpak meer aan de persoonlijke beleving van medewerkers en wordt effectiever. Klik hier en stuur een mail voor meer informatie.